New design for an apartment in Treviso |Progetto per un appartamento a Treviso

 

3d tour: https://roundme.com/embed/242954/702377

The project is about the modern remodeling of a traditional apartment.
While different rooms keep their position and their function, corridors shift and change to increase spatial perception of the wide open space created between living room and kitchen.
The core of the project is the double full height walnut wardrobes, that host different functions and allow different level of privacy between bedrooms and living room.
These functional wall units contain wardrobes and a small laundry in the inner core that can be closed thanks to a full height sliding panel. The living room side hosts a 55’’ tv screen.
The american kitchen faces the living room with a wide walnut kitchen top. The working area, though completely visible, keeps yet a certain grade of privacy.
The bedroom area keeps a traditional set, with the exception of the main bedroom, that thanks to the bedroom position can be perceived as a wider room connected to the wardrobe and the bathroom.
Plasterboard counterceilings are designed to underline design choices, focusing on the role of the full height walnut core and framing the living room open space.

Il progetto prevede una rivisitazione in chiave moderna di un appartamento tradizionale. Gli ambienti principali mantengono lo stessa posizione, ma gli spazi distributivi sono modificati per aumentare la percezione spaziale del grande open space che viene creato in zona giorno.
Il cuore del progetto è un doppio blocco di armadiature a doppia altezza e rivestite in noce, che ospitano diverse funzioni e permettono di chiudere gli spazi della zona letto rispetto all’ingresso e alla zona giorno.
Il blocco funzionale ospita il guardaroba e gli armadi della zona letto. La zona centrale racchiude una piccola lavanderia chiudibile con un pannello scorrevole a tutta altezza e, sul lato che fronteggia la sala, la tv.
La cucina con isola risulta completamente aperta e si affaccia sulla sala con un ampio top in noce.
La zona di lavoro, pur aperta, mantiene un ottimo grado di privacy.
La zona letto mantiene un impianto più tradizionale, ad esclusione della stanza padronale, che grazie alla posizione del letto diventa un ambiente aperto collegato al bagno, al guardaroba ma comunque chiudibile all’occorrenza.
I cartongessi sono studiati per enfatizzare le scelte progettuali, esaltando l’elemento a tutta altezza e creando una cornice alla zona giorno su cui si affacciano tutti gli ambienti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s