LM HOUSE |CASA LM

 

LIVING ROOM |LM HOUSE
LIVING ROOM | LM HOUSE | CASA LM |

Il progetto cerca di soddisfare le esigenze di una giovane coppia in un appartamento di medie dimensioni di nuova costruzione.

Il focus del progetto è la zona giorno, pensata per ospitare sia cucina che living è immaginata come uno spazio in continuità con i balconi esterni e che, pur ospitando diverse funzioni trasmetta un’idea di luminosità e ampiezza.

La dispozione degli arredi e dei blocchi funzionali è disposta perpendicolarmente all’ingresso all’abitazione e permette la creazione di flussi paralleli e assi visivi continui.

Per aumentare la sensazione di ambienti continui si è utilizzata una palette colori limitata con pochi accenni grigi e neri, che si abbinano al legno del pavimento e risaltano nel bianco delle pareti.

I neri vengono utilzzati solo per le zone a maggior impatto tecnologico e di utilizzo come i piani di lavoro della cucina e la zona tv, mentre il grigio è presente nel tessile.

Cuscineria e tappeti si rifanno alla tradizione tessile sarda, e mantengono l’abbinamento bianco/nero/grigio.

The project intention is to satisfy the needs of a young couple in medium sized flat.

The main feature is the living room where both kitchen, dining and tv area blend to create a unique environment joined visually to the outdoor terraces.

Furniture, wall units and functional units are aligned perpendicularly to the entrance allowing continuos parallel flows of movement and visual axes.

To increase the visual perception of continuity a quite limited color palette was chosen: small accents of dark colors such as grey and black match with the warmer wooden tone and stand out againts the pure white walls.

Black are used only in areas containing a lot of technology appliances and which re more frequently used such as the kitchen working areas and tv wall unit; whereas grey colour is mainly used for textiles and fabircs.

Both carpets and and pillows are inspired by sardinian traditional textile techniques and keep the three tones (white/grey/black) match.

CASA LM_DOMECO (3)
LIVING | LM HOUSE | CASA LM |
CASA LM_DOMECO (6)
KITCHEN TOP | LM HOUSE | CASA LM |
CASA LM_DOMECO (2)
BETWEEN LIVING AND KITCHEN | LM HOUSE | CASA LM |

Nei bagni è stato realizzato un filtro particolare di separazione: lo specchio diventa vetro satinato senza soluzioni di continuità portando luce nel bagno cieco ed evitando giunti.

A quite peculiar solutions has been chosen to divide toilets: a continuos glass surface divided into mirror and translucent area with no interruption or joint.

CASA LM_DOMECO (7)
MAIN BATHROOM | LM HOUSE | CASA LM |
GUEST BATHROOM | LM HOUSE | CASA LM
GUEST BATHROOM | LM HOUSE | CASA LM |
CASA LM_DOMECO (9)
GUEST BATHROOM | DETAIL | LM HOUSE | CASA LM |
CASA LM_DOMECO (10)
MAIN BATHROOM | DETAIL ||LM HOUSE | CASA LM |

Seguono moodboard e planimetria di progetto.

Here you can find both moodboard and floorplan.

 

Mood
MOODBOARD | LM HOUSE | CASA LM |
\DOMECO_NAShome2018Via Civitavecchia1_CAD2018.08.09_PLANIM
FLOORPLAN | LM HOUSE | CASA LM |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s